Ana Sayfa

 

 

   

2015'de Dünyamız Adalet Yılına Giriyor

  

Birisini yargıladığınızda onu değil, kendinizi tanımlamış olursunuz.

 

~ Wayne Dyer ~

           

  

Kim Waters - The Tarot Project

   

   

1 Ocak 2015'de dünyamız Araba yılından çıkıyor ve Adalet yılına giriyor. 2014'de Araba yılını iliklerimize kadar hissettik. Dünyanın her tarafı alev alevdi, her yerde şiddet, her yerde savaş ve bir de üstüne üstlük Ebola salgını vardı. Savaş, işgal ve yayılma Araba kartının temasıdır, bunların sonuçları ve bu sonuçlardaki kendi rolünün ne olduğu ile yüzleşme ise Adalet kartının.

 

Adalet kartı, dergimizde üzerinde en fazla yazı yazılan kartlardan bir tanesi. "Dergi içi Arama"ya tıklar ve gelen sayfaya Adalet yazarsanız tüm eski yazılara ulaşabilirsiniz.

 

Adalet kartı Kahramanın Yolculuğu'nun Eşikten Atlama aşamasının üçlü kart grubunun (Araba - Adalet - Ermiş) ikinci kartıdır.

 

Adalet tamamıyla kendimizden sorumlu olduğumuz nokta, ailenin kurallarının dışına çıkıp dünyanın yasalarını öğrenmemiz gereken  bir aşamadır. Burada artık kendimize biz bakarız ve kendimizden biz sorumluyuzdur. İşlerin gidişatı tamamen bizim kendimize nasıl sahip çıkacağımıza bağlıdır, yani ne ekersek onu biçeriz.

 

Kartın motifinde sağ tarafta bir yoğunluk vardır (kılıç, tahtın görünen sağ yanı, sağ ayak) çünkü kanun ve adalet sağ tarafla ilintilidir. Rasyonel ve bilinç tarafı olarak kabul edilir. Tüm bunlar iyi düşünülmüş, tartılmış, tarafsızca ve akılla verilmiş kararı temsil eder. Sol eldeki terazi sezgilerin ve adalet duygusunun göz ardı edilmediğini göstermekle birlikte ağırlık sağ taraftadır.

 

Bu kart davranışlarımızın sonuçlarından sorumlu tutulabilecek reşitlikte olduğumuzu gösterir. Dolayısıyla burada kendimize ve başkalarına karşı sorumluluk almaya istekliliğimizi geliştirmemiz gereken bir gelişim aşamasındayızdır. Yoksa başımıza gelenlerden sürekli sızlanan ve bunun için hep başkalarını ve dünyayı suçlayan, başkalarına haset eden, bir türlü yetişkin olamamış, zavallı kurbanlar olarak kalırız. Burada sağlam bir yetişkin egosu geliştirmemiz ve bu kartın vurguladığı akılcı muhakeme yeteneğiyle kişisel sınırlarımızı belirlememiz gerekir. Böylece yenilgilerimizi kabul eder, ama tekrar ayağa kalkar devam ederiz. Başkalarının iyilerine de haset etmek yerine onları takdir ederiz. Bunun için burada net bir algılama gücüne sahip olmamız gerekir.

 

Yaşamın bir keyifler, zorunluluklar ve sorunlar silsilesi olduğunun bilgisiyle yüzleşiriz. Yerine getirilmesi gereken zorunluluklar olduğunu kabul ederiz. Şimdiki yaşamımızın geçmişte yaptığımız ya da yapmayıp rafa kaldırdığımız seçimlerin bir sonucu  olduğunu öğretir bize bu kart ve bilinçdışı güçlerle bilinçli davranış arasında bir denge kurmaya çalışır. Ama burada her ne kadar dürüst olmayan davranışa yer yoksa da konu etik değerler değildir. Önemli olan kendine dürüst olarak davranışlarının sorumluluğunu almak ve böylelikle kendini tanımaktır.

 

Bu kartta fazla takılıp kalmak bizde suçlamacılık, anlaşılmazlık şeklinde yabancılaşma duygusunun gelişmesine neden olur. Kim olduğumuza ve bize ne olduğuna ilişkin önyargılı bir görüş geliştirir, hep başkalarını suçlar, kendimizin tamamen masum ve iyi niyetli olduğunu düşünme yanılsamasına düşeriz. Hep yasalarla, kurallarla ve diğer insanlarla ihtilafa düşeriz. Dolayısıyla Adalet yılında Adalet karşısında hesabımızı görmeli, toplumsal vicdan kavramımızı pekiştirmeli, yapmaktan imtina ettiğimiz ya da etmediğimiz şeylerin sonuçlarıyla yüzleşmekten imtina edemeyeceğimizi fark etmeli, kendimize yeni bir ayar çekmeli ve böylelikle gerçek kendimize, yani Ermiş'e doğru yola koyulmalıyız.

        

Adalet'iniz adil, yolunuz açık olsun.       

  

@ Güneş İlhan, 01.09.2007, İstanbul

Rev. 23.12.2014

          

      

          

 

 

tarotdergisi@gmail.com

Başa Dön

© 2005-2019, BARIŞ İLHAN YAYINEVİ

Bu sitedeki tüm yazıların yayın hakkı Barış İlhan Yayınevi'ne aittir. İzinsiz hiçbir alıntı yapılamaz ve kopya edilemez.